Ajankohtaista

Kylän tapahtumat löydät tästä linkistä

Mathildedalin Tonttupolku kartta.

 

Tontuilla on käsillä kiireisin aika vuodesta, kun kaikki lahjat pitää saada valmiiksi, pakettiin ja Joulupukin matkaan. Osa tontuista myös tarkkailee miten lahjojen saajat käyttäytyvät näin joulun alla. Meillä täällä kylässä asuu myös tonttuja, kaiken kokoisia ja näköisiä, ja he suorittavat erilaisia työtehtäviä. Lähde tutustumaan tonttuihin ja vastaamaan heidän kiperiin kysymyksiinsä, jotka tietenkin koskevat joulua.

Tontut löytyvät Tonttupolku-karttojen vierestä, palveluiden ulko-ovesta tai ikkunoista (pl. Ruukkitonttu on näyttelyssä sisällä ja tavoitettavissa näyttelyn ollessa avoinna).

Tästä linkistä tai lukemalla puhelimellasi alla olevan QR-koodin avautuu lomake, jossa on jokaisen kartan kohta otsikkona ja jokaisen akysymyksen vastausvaihtoehdot. Kulje reitti, lue kysymykset, valitse vastauksesi ja lopuksi lähettämällä vastaukset voit osallistua arvontaan. Kaikki yhteystietonsa jättäneet ovat mukana arvonnassa. Tonttupolku on avoinna 26.11.-23.12. joka päivä ympäri vuorokauden.

Mathildedalin joulu, jouluinen asetelma, jossa karkkikeppejä, kanelitankoja ja käsityölankaa.

 

Mathildedal kutsuu nauttimaan joulun kiireettömyydestä tunnelmallisessa ruukkikylässä. Kylän upeasti valaistu miljöö tarjoaa vaihtoehtoja niin joulutunnelmaa hakeville kuin vastuullisia jouluostoksia tekeville.

Mathildedalin Joulu on tunnelmaa täynnä. Pimeimpänä vuodenaikana kylän historiallinen ympäristö pääsee oikeuksiinsa, sillä silloin Mathildedal saa loistonsa upeasta valaistuksesta, joka tulee hyvin esille ympäröivän luonnon syleilyssä. Mathildedalin Joulu syntyy asukkaiden ja yrittjien yhteisvoimin; koko kylä henkii vanhan ajan tunnelmaa, kun kyläläiset hyödyntävät luonnonmateriaaleja katujen ja talojen koristelussa.

Tänä vuonna Mathildedalin joulunalusaikaa voi viettää nauttimalla kiireettömyydestä, tekemällä ostoksia puodeissa, syömällä hyvin ravintoloissa ja piipahtamalla vaikka joulumarkkinoilla. Myös useampana viikonloppuna kylän miehet esittävät Tiernapojat-laulunäytelmän.

Marraskuun lopulla Mathildedalin Joulu käynnistyy perinteisillä Joulukylän joulumarkkinoilla. Keskieurooppalaishenkisillä joulumarkkinoilla voi tutustua joulutapahtumiin, kierrellä kylässä ja nauttia paikallisten lähituottajien tuotteista ja jouluherkuista. Ehkä pukkikin voi käydä kylässä!

Joulumarkkinoiden kanssa samaan aikaan aukeaa Valitut Elementit -näyttely. Muotoilija Taija-Leena Jokilehdon ja valotaiteilija Timo A. Aallon valo- ja tekstiilitaideteoksia Ruukinrannassa. Teoksia on yhteensä viisi ja ne sijaitsevat kesäteatterilavan takana, puron varrella sekä vanhan kokoonpanohallin ja hiilivaraston päädyissä. Näyttelyä kannattaa saapua katsomaan illan hämärtyessä.

Ilahduta läheiset pientuottajien valmistamilla joululahjoilla

Mathildedaliin voi joulun alla tulla vaan kiertelemäänkin. Kiireettömästä joulunalusajasta nauttivat voivat poiketa lähituotteita tarjoavissa ravintoloissa, kulkea Tonttupolkua tai vierailla historianäyttelyssä.

Joululahjoja etsivien kannattaa tutustua kylän puoteihin. Pienet käsityöläispuodit pitävät arvossa vastuullista lähituottamista, ja sieltä jos jostain voi löytää kotimaisesti tuotettuja joululahjoja. Kaikki kylän puodit ovat avoinna 26.-27.11. ja 3.-4.12., osa puodeista on avoinna myös muina joulukuun viikonloppuina.

Lähituotteita on tarjolla laajalti, käsintehdystä suklaasta ja oluesta käsin valmistettuihin harjoihin ja asusteisiin. Monella Mathildedalin kauppiaalla on myös verkkokauppa, joten jos ei pääse ostoksille paikan päälle, voi Mathildedal-lahjan ostaa suoraan verkostakin.

Mathildedalin Joulun tapahtumat:

26.11.-23.12. Tonttupolku. Omatoiminen jouluvisakierros kylässä.

26.11. ja 3.12. klo 13-19 Joulukylän joulumarkkinat Ruukkitehtailla.

26.11. klo 11-18 ja 27.11. klo 11-16 Kyläleipomon joulumyynti Matildankartanolla

26.11.-11.12. Valitut Elementit -näyttely Ruukinrannassa.

2.12. ja 16.12. Terhovisa

3.12. klo 11-17 ja 4.12. klo 11-16 Kyläleipomon joulumyynti Matildankartanolla

3.12. Tero Vaara (Mamba) Terhossa, liput 15€

3.12. klo 19:30 Tiernapojat Mathildan Marinassa, vapaa pääsy.

9.12. Siiri Nordin bändeineen Terhossa, liput 15€

10.12. klo 20 Joulujazz Mathildan Marinassa, vapaa pääsy.

10.12. Tiernapojat Terhossa

17.12. Kauneimmat Joululaulut Terhossa

23.12. klo 12-18 Aatonaaton Glögit ja Joululeipien nouto Matildankartanolla

23.12. Terho 15-v. synttärit

23.12. klo 18 Jouluun hiljentyminen Ruukkitehtailla, vapaa pääsy.

31.12. live-esiintyjä Terhossa

Tervetuloa viettämään Mathildedalin Joulua kanssamme!

Pumpkin Patch -arvoituskierroksen kartta

 

Lähde Mathildedalin omalle kurpitsapellolle (Pumpkin Patch), ratkaise arvoituksia ja osallistu arvontaan. Pumpkin Patch -arvoituskierros on omatoimikierros, ja reitin ja kohteet voit valita itse. Jokaisella kohteella on kuvassa näkyvä kartta ovessa, ikkunassa tai muuten näkyvällä paikalla, ja karttaan on kiinnitetty kohteen arvoitus. Arvoituksiin pääset vastaamaan tästä linkistä https://forms.gle/BvskmZnXTwtq6YQ99 ja samalla saat selville olitko oikeassa. Linkin kautta pystyy osallistumaan myös arvontaan. Arvonnan säännöt löytyvät myös linkin takaa. Arvoituskierros sopii hyvin myös lapsille.

Pumpkin Patch -kierros on mahdollista kulkea 31.10. asti.

Ajankohtaista