Viehättäviä puoteja ja uniikkeja kotiin viemisiä


Mathildedalin pienet toinen toistaan viehättävämmät puodit eivät jätä ketään kylmäksi. Pelkästään puodeissa kiertelyyn voi saada koko päivän kulumaan ja kotiin lähteekin ihastuttavia uniikkeja tuotteita. Monet puotiemme tuotteista ovat design tuotteita ja ostettavissa ainoastaan Mathildedalista tai yrityksen omasta verkkokaupasta. 

Puodeille tärkeitä arvoja ovat luonnonmukaisuus, ekologisuus, käsin tekeminen ja kestävyys. Puotiemme tuotteet ovatkin vastuullisempi valinta ja lisäksi näyttävät todella kauniilta niin päällä kuin kotona.

Löydät puodeistamme kylällä valmistettua olutta, kahvia, suklaata ja lämpimäisiä sekä lähituotettuja elintarvikkeita. Voit ostaa myös kehräämössämme kehrättyä lankaa, kutomossa valmistettuja räsymattoja, huiveja ja pyyhkeitä, luonnonmateriaalista valmistettuja harjoja ja koreja. Laadukkaita vaatteita myydään useissa puodeissa ja vanhan tavaran ystävälle löytyy myös ihasteltavaa. Uniikeissa printtikankaissa voi havaita myös Teijon kansallispuiston maisemia. Löydät täältä jopa aitoja Vintage mattoja.

Meiltä ostat vähemmän ja laadukkaampaa!

Tervetuloa DJK Design Jaana Kähönen galleriaan!

Mathildedalin ruukin vanhan puuhiilivaraston DJK Design Jaana Kähönen galleriasta löydät niin uniikkeja, digitaalisia taideteoksia ja printtikankaita kuin kankaista Suomessa ommeltuja tuotteita. Tarkkasilmäinen saattaa tunnistaa kuvista ja kuoseista Teijon kansallispuistossa valokuvattuja maisemia. Galleriasta löytyy myös @detaljiboutique pellavavaatteita sekä vaihtuva second hand valikoima. 170 vuotta vanha rakennus on jo itsessään näkemisen arvoinen. Tervetuloa!

Avoinna kesäkautena touko-syyskuussa pe-la-su klo 11-16 ja satunnaisesti.

Ruukinrannantie, 25660 Mathildedal
Hopealusikoita kirpparilla

Vanhojen tavaroiden aarreaitta, keräilijän kaunein paratiisi. Täällä entisöidyt huonekalut saavat uuden elämän – kiehtovaa nostalgiaa parhaimmillaan.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Korimestari pajalla, kissa sylissä

Luonnonmukaisten harjojen ja korien parissa puuhastelua jo vuodesta 1997 – luonnollisesti kestävän kehityksen puolesta.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Kahvipapupussit tiskillä

Kyläpaahtimo on vuonna 2015 toimintansa aloittanut pienpaahtimo Kyläravintola Terhon yhteydessä aivan kylän sydämessä. Terhossa jauhetaan kahvisi ilomielin haluamaasi karkeuteen, mutta voit myös ostaa kahvisi kokonaisina papuina, jolloin kahvisi säilyy tuoreena pidempään. Tässä loistava vieminen vaikka mökkivierailulle tai kotiin tuliaisiksi kylältä!

Matildan puistotie 4, 25660 Mathildedal
Panijamestari tankin kanssa

Mathildedalin Kyläpanimon Olutpuodissa voit tutustua Kyläpanimon olutvalikoimaan sekä tehdä olutostoksia. Olutvalikoima on aina tuoretta ja vaihtelee sesongin mukaan. Saatavana myös yli 5,5 t-% panimon omat oluet sekä Lepolan ja Hallonmäentilan paikallisia siidereitä.

Tarkista aukioloaikamme ja tuotevalikoimamme verkkosivuiltamme. Pienille ryhmille myös sopimuksesta auki.

Mathildedalin Kyläpanimolta voi tiedustella mahdollisuutta oluenpanijan vetämään panimovierailuun. Sopii alle 12 hengen ryhmille.

Matildan puistotie 4, 25660 Mathildedal
Mathildan Marinan vierasvenesataman Kipparin puoti

Mathildan Marinan Kipparin puodissa myynnissä peruselintarvikkeita ja taloustarvikkeita sekä paikallisia tuotteita, vaatteita, asusteita ja matkamuistoja veneeseen, mökille tai tuliaisiksi. Kipparin puodista mukaan myös kahvilan leivonnaiset ja juomat sekä ravintolan take away -ruoat.

 

Ruukinrannantie 4, 25660 Mathildedal
Uunituoreet leivät puisella tarjottimella

Matildankartanon leipomomyymälästä voit ostaa mukaan tuoretta juurileipää ja -pullaa, leipomon kaikkia makeita herkkuja sekä lähituottajien siidereitä ja limonadeja. Pakkaamme myös mukaan retkelle talon päällystettyä leipää ja lauantaisin suosittua levypizzaa vaikkapa nuotiolla nautittavaksi. 

Bremerintie 4, 25660 Mathildedal
Vaaleanpunaisilla ja valkoisilla suklaapaloilla koristeltu herkku

Taivaallisen ihanan Suklaapuodin kotimaiset käsintehdyt suklaat sopivat kaikille tuliaisiksi sekä lahjoiksi. Tervetuloa tuoksuvaan Suklaataloon!

Tullintie 17, 25660 Mathildedal
Ruukin Kehräämön luksuslaatuiset alpakkatuotteet Mathildedalista

Alpakan villaista luksusta arkeen ja juhlaan, kesän helteisiin ja talven pakkasiin. Paikalliset ja ekologiset tuotteet käsityöihmisille ja suoraan päällepuettavaksi.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Huivi mallin harteilla

Ruukin kutomossa kudotaan käsikangaspuilla korkealaatuisia huiveja, shaaleja, räsymattoja, pyyhkeitä ja liinoja. Tilauksesta toteutetaan myös asiakkaan toiveita.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Myymälän aurinkoinen sali

Ihastuttava vaateputiikki sijaitsee Kehräämön ja Kutomon kanssa samassa rakennuksessa, n. 50m rannasta Valimon vieressä. Putiikissa on sen omistajan, Maija Nuppulan Second Chancen -tuotemerkin kotimaisia naisten- ja lastenvaatteita, asusteita, lakanoita jne. Lisäksi putiikista löytyy mm. Caloun puukenkiä, kotimaisia käsintehtyjä koruja sekä ranskalaista laadukasta luonnonkosmetiikkaa.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal